Saudisk lov i Holland

Af Mikael Jalving 211

Med nyheden om, at en domstol i Holland anbefaler anklagemyndigheden at slæbe politikeren Geert Wilders i retten for noget, han har sagt, er et flertal i det hollandske parlament ved at indføre saudiarabiske normer for blasfemi i et af verdens førhen mest oplyste og frie samfund.

Vurderingen kommer fra Wall Street Journal, og det er så sandt, som det er skrevet. Geert Wilders har ikke gjort noget, endsige opfordret til vold. Han har blot sagt, at Koranen i hans øjne kan læses som en pendant til Hitlers herostratisk berygtede Mein Kampf. Det er måske at skyde over eller under målet, men jeg skal da gerne afsløre, at jeg finder store dele af den hellige bog direkte skrækindjagende, afskyvækkende og imod alt, hvad jeg har kært, herunder trosfrihed, tankefrihed, trykkefrihed og kvinders ligestilling med mænd.

Men dette pip fra det kolde nord vil nok forslå som en vis skrædder et vist sted. Som sagen ligger lige nu i Holland, vil Wilders formentlig selv komme til at betale for sin forsvarsadvokat i en eventuel retssag, og hvis han findes skyldig i “racisme”, som domstolen vælger at kalde hans synd, risikerer Wilders og parti at gå bankerot. Men det kan jo også godt være, det netop er forhåbningen i det hellige kor af hollandske mainstreampolitikere af kristendemokrater og socialdemokrater, der fører an i kampen mod Wilders og retten til at kritisere islam – og naturligvis frygter konkurrentens voksende opbakning i befolkningen.

Hvis anklagemyndigheden får held til at idømme Wilders op til 16 måneders fængsel, vil det være det seneste bevis på, at det officielle Holland kan erklæres hjernedød, og at ingen længere kan garantere for følgerne.

Hvad der derimod er sikkert, er, at de spæde fremskridt, som vitterligt har kunnet konstateres i Holland i løbet af de seneste år, når det gælder helt vitale områder som åndsfrihed, fri tale, religionskritik osv., vil blive rullet tilbage til nul. Det samme vil almindelig, sund fornuft, når det gælder politiske spørgsmål som indvandring, integration, fødsels- og kriminalitetsrater. Alt dette vil blive gjort unævneligt – som om disse spørgsmål ikke eksisterede, og som om de ikke kan rejses i et demokrati, hvor ellers alt ifølge de sædvanlige højtidelige erklæringer står til debat.

En tredje og måske endnu mere prekær konsekvens, hvis Wilders kendes skyldig, men fortsætter med at udtrykke sin modstand mod politisk islam, kan blive, at det officielle Holland med sin særprægede sans for retfærdighed annullerer politibeskyttelsen af ham og fratager ham de bodyguards, der i dag våger over hans liv. Sker det, så er Wilders naturligvis et meget nemmere offer, og han vil risikere at ende sine dage på samme måde som Theo van Gogh.

Lad os håbe, Wilders ikke bliver trukket i retten. Eller måske snarere: Lad os håbe, at Wilders bliver trukket i retten, og at retten stadfæster med rasende klarhed, at religionskritik har lige så lidt med ”racisme” at skaffe som Holland bør have med Saudi-Arabien.

Læs lederen i Wall Street Journal her: http://online.wsj.com/article/SB123258473846504459.html

Kommentarer er lukket.